Färgerna kommer smygande i träden nu. Kylan på morgonen, ylletröjan på. Höstlöven i rabatten. Vackra höstdagar. Och värmen vi har haft gör att det blommar i trädgården fortfarande. Älskar min ros och de stolta strålrudbeckiorna. Så fint, jag vill mest av allt bara stå och beundra dem. Och fota. Förstås.

Och helst vill jag vara ute och fixa, typ jämt. Fixa i hönshuset, städa och plantera buskar. Men K är inte alltid lika pigg på det. Då får hon softa inne i köket medan jag spikar och släpar sten och gräver. Och tillsammans tittar vi på våra höns, ja, vi har blivit med höns :) två hönor och en tupp, så trevliga små filurer. Jag har aldrig haft höns innan, aldrig riktigt känt att det är något för mig. Men nu är jag fast, hooked. De är så intressanta! Deras inspekterande blickar. Nyfikna och kuttrande sprätter de runt i trädgården. Tuppen Totte har börjat hänga efter mig som en liten svans när jag fixar i hönsgården. Han både vill och inte vill vara nära.

I dag fikade jag och K ute på verandan i strålande solsken. Tänk, en sådan lyx! Vad gör det då att kaffet blir halvt utspillt, att ongen klagar på bullarna och inte alls vill mysa i solen? Nä, just det. Det gör faktiskt ingenting alls.

img_0274

En korg med höst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: