Äntligen! Det är märkligt att man blir lika glad, år efter år. Våren tappar aldrig sin tjusning!

Men det blir inte mycket vårblommor här på bloggen i år. Inte mycket blommor över huvud taget faktiskt. Kanske har jag lämnat blomfotograferandet bakom mig? Jag gick i alla fall en vända i holma häromsistens, när vi var där och hälsade på. Fotade lite vackra scillor och några krokusar. Men näh, det är liksom inte lika roligt som det brukade vara. Samma gamla blommor, jag har svårt att hitta inspirationen. Och bilderna blev ju sådär också.

På tal om sådär – det gick ju sådär med mitt en bild om dagen-projekt i mars. Inte så lyckat. Jag insåg att jag hinner/orkar inte fota bara för att fota, varje dag. Och att dessutom inte få redigera efteråt, nej det gick inte. Redigera är ju så himla roligt! Det är ju halva nöjet, att sitta och pilla lite med bilder. Inte göra några drastiska förändringar men lätta upp skuggor, skärpa linjer och höja kontrasten och sådant. Det känns så mycket tråkigare att inte få göra det. Så nu har jag lärt mig det. Att fota ”bara för att” är inte min grej. Men att fota med en baktanke, när man har en idé eller ett syfte – då blir det desto roligare. Den typen av fotograferande kommer jag förhoppningsvis att få göra en del av här framöver – lite sjalfoto och familjer och barn och student. Det är en massa roligt på gång nu. Jag gillar våren :)

IMG_2322

 

One thought on “Vår!

  1. Nu tycker ju jag att den vita krokusen ”poppar ut” på ett jättefint sätt i den annars mörka bilden.

    Nu har du testat en-bild-om-dagen och redigeringsfri fotografering. Strunt samma hur utfallet i bilder blev, det är erfarenheten som är den viktigaste. När jag har tyckt att det varit trögt med ”samma gamla vanliga motiv” har jag hittat infallsvinklar i hur ljuset fallit eller dess varierande karaktär. Men det är ändå ett ganska trögrörligt och långsamt sätt att upptäcka världen. Större sensationer eller mer anmärkningsvärda motiv är givetvis mer inspirerande :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: