Jag har velat göra egen fingerfärg och måla med K länge, och eftersom hon väckte mig i ottan idag så hann jag äntligen få färdigt ett par burkar färg. I alla fall nåt positivt med att tvingas stiga upp innan hjärnan ens vaknat… Vi åkte ut till mormor på landet för att kunna vara ute i det sköna vädret och slippa kladd inomhus osv. Perfekt, tänkte jag. I mitt huvud såg det ut ungefär så här: K sitter lyckligt kladdande och pysslande, sveper med pensel på vita ark och skapar tavlor jag sen kan hänga upp.

Vi gör hand – och fotavtryck att ha som fina minnen. Jag tar några fina bilder på glad unge lite lagom täckt av färg.

I verkligheten såg det ut ungefär så här: K tror färgen är mat, hon smakar lite men nä. Själva färgen är inte så intressant. Hon tycker mer om skålarna och färgburkarna. Hon blir helt besatt av att få ha ALLA burkar hos sig, ingen får röra! Hon kastar burkar hej vilt omkring sig. Jag försöker göra hand – och fotavtryck. K vill inte alls ha färg på vare sig hand eller fot. Får utbrott, börjar gråta. Skvätter ner mig med färg. Kryper iväg. Jag hinner knappt fota. Får färg på kameran. Och det är gräs som fastnar överallt.

IMG_1311Nåväl. De få bilder jag hann ta blev ju rätt gulliga i alla fall :) och det blev ett konstverk (typ). Som ska hängas upp.

Kanske.

IMG_1344

One thought on “Kladdigt & konstnärligt…?

  1. Vad som är ”konst” är både ett flytande begrepp och i betraktarens ögon. Det klart att ni skapat konst i gröngräset! ;-)

    Nog är det märkligt hur annorlunda saker kan bli när man har en liten men stark vilja i sin närhet. Det du beskriver låter precis som min förstfödde som emellanåt kunde ha en egen och mycket bestämd uppfattning om hur saker och ting skulle vara. Även om hon inte kunde verbalisera sina önskemål.:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: