Nu har det hänt en hel del i trädgården igen.
Det har tillkommit lite vatten. Någon kanske skulle kalla det ett fågelbad? En vattenpöl? Ja, det beror på hur man vill se det, jag väljer att se det som en liten damm! :)

För er som minns så anlade vi ju en blomsterkulle här i trädgården för en dryg månad sedan. Vid den hade mamma ett litet salladsland. 
Såhär såg det ut då:


Men oj vad mycket som händer på en månad!
Det visade sig att salladen växte något enormt och tog över alldeles för mycket och därför flyttade jag den. Den fick ett alldeles eget nytt och fint land i en gammal sandlåda, enligt man-tager-vad-man-haver-principen.
Nåväl, vad skulle vi nu ha framför blomsterkullen, där salladen varit? 
Jag har hela tiden velat ha en damm där framför kullen, men att anlägga en ordentlig sådan är ett stort projekt som kräver tid och en större budget än vad vi har just nu… 
så, åter igen – man tager vad man haver!
Det blev en gammal plastlåda, nergrävd i marken och omgiven av fina stenar som fick bli min lilla damm. Kanske inte låter mycket, men fint blev det. 
Dessutom lade jag snygga plattor ner mot dammen och grus på en plätt runt om och fixade i ordning med stenar och växter. 
Det blev en liten plats för eftertanke och kontemplation, som mamma uttryckte det :)

Såhär ser det alltså ut nu:

Jag är faktiskt riktigt nöjd. 
Gruset är en fin kontrast mot allt det frodiga och blommande på kullen runt om, och bladen på vår kaukasiska förgätmigej gör sig så fint vid vattnet.


En fin sten får fungera som en liten sittplats där invid dammen, med den vackra vallmon intill. 

Det är ofta detaljerna som gör det tycker jag. En särskild sten där, en färgnyans här och så får man plötsligt en helt annan helhet. 
Det är så roligt att leka med färger och kontraster!

En gammal vattenskopa i plåt blir en fin detalj 
och snygga stenar är fint ihop med silvriga blad
Brudslöjan är otrolig, som en sky av vita små blommor som svävar över stenarna

Jag blev lite inspirerad av besöket i Kinaparken förra veckan, och hur de hade jobbat med olika typer av blad – och grenverk där. Gillade det och vill försöka tänka mer på sådant. Jag funderade ett tag på vad man kunde ha intill gruset här och kom tillslut på att ormbunkar är ju himla fina! 
Det finns gott om det på olika platser här i trädgården, så därför flyttade jag helt enkelt ett par stycken och satte intill gruset. De blev deppiga efter flytten och just nu ser de lite ledsna ut, men jag hoppas de piggnar till och blir ståtliga. Deras blad är så fina mot stenarna och gruset. 


För övrigt har det hänt en hel del med vår kära blomsterkulle som sagt. Det växer och frodas, flera blommor har fått flytta därifrån på grund av platsbristen. Fick ju förfrågningar om översiktsbilder för att visa hur trädgården ser ut nu, med både sittplats och blomsterkulle. Här kommer ett par sådana, kanske inte de bästa men fler kommer väl så småningom!

En hörnet av sittplatsen till vänster i bild (i bakgrunden grillstugan). Till höger blomsterkullen.
Mamma vattnar rabarber i mitten.

 På sista bilden syns den vita bänken som står med utsikt över ån, en bit bortanför blomsterkullen. Där har jag hållit på och pysslat en del, gjort fint med blommor och bord. Som ni kan se till höger i bild står där även en friggebod och där har jag också gjort det lite trevligare. Med gammal målarfärg och en hel del fantasi kommer man långt! 
Men det berättar jag mer om en annan gång :)


 The action continues… 

2 thoughts on “Action i trädgården (del 4)

  1. Kanon!.
    Nu har du en egen lite kinapark i miniatyr. Blir nog ännu bättre när det har vuxit till sig runt om. Pricken över i:et hade kanske varit något litet som porlar (rinnande vatten) så man får in ett sinne till – ljudet.
    Bra jobbat. Ser fram emot nästa projekt ;)

  2. Det går inte att se hur fint det är i verkligheten på bilderna, trots att de är så fina. Och du får skynda dig att lägga ut bilder på friggebodsprojektet… och bänkprojektet med. Där du drar fram i trädgården blir som ett stråk av nytt liv, blommor, och färger som vi andra kan njuta av, det tackar jag för och slår mig ner på konteplationsstenen med en kopp kaffe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: