Äntligen!
Nu är projekt 1: sittplatsen färdigt! 


Eller så gott som; det lilla som återstår är att fylla på lite grus efter hand, eftersom det kommer att sjunka ner lite. Och så ska nya stolar och ett litet bord inhandlas också. Men tills dess får vi nöja oss med de gamla tråkiga vita plastmöblerna. Nåja, det är fint ändå.

Här ser ni resultatet:

Före
då: ett ganska tråkigt hörn av trädgården…
Efter
nu: en mysig sittplats!

 Som ni ser har det hänt en hel del här. Vi har grävt upp gräset, lagt markduk för att hindra ogräset från att komma upp och sedan lagt grus. 
Blommor har vi också satt, flera stycken.

På hörnet som vetter ut mot resten av trädgården placerade vi några rosor för att få lite buskage och avskiljare mot den övriga gräsmattan. Rosorna fanns redan här i trädgården, men stod lite bortglömda så vi flyttade dem hit istället och de verkar trivas. De är ljusrosa och doftar underbart! Den ena blommar redan och den andra har flera knoppar på gång.


I ett annat hörn har vi satt vår lavendel. Den hade vi också här hemma så vi satte den i en stor plastlåda och ställde upp stenplattor runt om för att göra det hela snyggt. Enkelt och bra, för nu är det också flyttbart. 


Jag är väldigt nöjd med resultatet, tycker lavendeln med sin blålila färg och buskighet passar perfekt här. Visst ser det fint ut? 
Lavendeln börjar blomma och humlorna blir glada!

Längs med långsidan som gränsar till resten av gräsmattan har vi gjort en liten rabatt, omgiven av stenar. Här har vi satt två borstnejlikor (Dianthus Barbatus Nana) och två löjtnantshjärtan (Dicentra Spectabilis Alba). Färgerna går i rosa i olika nyanser och vitt, och även om det inte ser mycket ut för världen just nu så tror jag att det kommer bli superfint sen! 


Den rosa rabatten.
Löjtnantshjärta i förgrunden, i bakgrunden sticker en borstnejlika upp.
ett ensamt hjärta kvar…

Borstnejlika

Här är den rosa rabatten sett ”utifrån”.
Då syns också krukorna med blommor som jag ställt inne i hörnet av sittplatsen.

Där ville jag få upp krukorna lite så att de inte skulle försvinna inne i hörnet. Så jag improviserade och byggde en liten pall med hjälp av några tegelstenar och en fin stenplatta som vi hade liggande. 
Man tager vad man haver, som sagt.Där ställde jag pelargoner i rosa eftersom jag tycker det bryter av så fint mot allt det gråa. En aster med ljusa & lite silver-aktiga blad fick också sin plats där inne i hörnet. 

I den största blå krukan har vi planterat mammas valnötsträd (som inte är så stort än) och i de lite mindre mina nya favoriter: stäppsalvia (Salvia Nemorosa Blaukönigin). Direkt när jag såg dem visste jag – de där bara måste vi ha. Fantastiskt fina.

Färgen är så vacker, blålila/ violett. 
Stäppsalvia mot grus = en väldigt fin kombo!

Ja, såhär blev det alltså.
Det ser förstås lite tomt och tilltufsat ut nu, men det är ju helt ”färskt” så vad kan man vänta sig… 
Jag kommer förstås att fota igen framöver, när det gått en tid och det förhoppningsvis blommar och växer lite mer. Fick en förfrågan av en läsare om   panorama-bilder på det hela, och det är förstås en bra idé. Ska försöka fixa!Slutligen: vi är mycket nöjda med resultatet!
Med lite jobb och inte så stor budget har vi lyckats göra en mysig sittplats där vi kan sitta och njuta hela sommaren lång… 
och en bra bit in på hösten också, hoppas vi!

Och nu väntar jag förstås med spänning på att få höra vad ni tycker om resultatet…?  :)

5 thoughts on “Action i trädgården (del 3)

  1. WOOOW vad flitiga ni har varit, det blev riktigt fint :D
    Nu kommer uteplatsen bara bli finare för varje dag som går med tanke på att blommorna kommer :D
    Imponerande :)
    @–}—-

  2. jag, mamman som varit lite inblandad, vill härmed säga att utan Jessicas engagemang, iver och råstyrka hade jag aldrig fått detta gjort. Dessutom har jag inte samma öga för det där med ”styling”. Det fullständiga resultatet får vi inte se i år, perenner behöver lite mer tid än så för att komma till sin rätt,men jag väntar gärna!

  3. Snyggt! Så fina färger. Där vill man sitta o fika o koppla av. Och den där stäppsalvian var häftig. Är det salvia som i kryddan salvia, eller nåt helt annat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: