• Kunden får använda bilderna för privat bruk, dvs. använda bilderna inom familjen så som är normalt. Självklart kan du göra egna framkallningar att hänga upp hemma, eller ge bort till någon i den närmaste familjen. Men till privat bruk räknas inte att göra många kopior/framkallningar för t.ex. tackkort eller visitkort.
  • Kunden får lägga upp bilder på internet (hemsida/blogg, sociala medier) men då ALLTID med tillhörande text:

Fotograf: Jessica Kleveland, www.jessicakleveland.com

         Skrivet så att detta framgår tydligt.

 

  • Kunden får INTE använda bilderna för kommersiellt bruk av något slag, t.ex. i marknadsföring, annonser eller dylikt utan min tillåtelse. Detta gäller även för hobbyverksamhet eller liknande. Det är alltså inte tillåtet för dig som kund att använda bilderna för att visa upp en produkt eller en plats.

 

  • Kunden får INTE sälja bilderna vidar Inte heller dela bilderna med tredje part (näringsidkare/företag/hobbyverksamhet) som använder bilderna för marknadsföring eller kommersiell verksamhet. Vill någon använda en bild ska de kontakta mig först!

 

  • Kunden får INTE ändra eller redigera bilderna i efterhand på något vis. Detta gäller även justeringar som att beskära, lägga till en bakgrund/filter, eller att sätta text på bilden. Vill du ha redigeringar gjorda, kontakta mig så ordnar jag det åt dig! För användning på sociala medier gäller det att se till att bilden ej beskärs eller förändras med filter etc (tex på instagram).

 

Observera att jag förbehåller mig rätten att visa upp bilderna på min blogg & hemsida och på sociala medier. Vill du inte att jag visar bilderna så meddela mig!

Tänk på att det inte är tillåtet att kopiera eller ”låna” bilder från min hemsida/blogg eller Facebook/Instagram, utan fråga ALLTID mig först om du vill använda en bild.

Bilderna sparas i mitt arkiv i minst 12 månader, och du varmt välkommen att höra av dig om du vill köpa fler bilder vid ett senare tillfälle!

 

Tänk på att du som köpare endast köpt bilden – inte upphovsrätten. Enligt lag är det fotografen som äger upphovsrätt på sina bilder och om du som kund inte följer bestämmelserna som anges här ovan så är det ett brott mot upphovsrättslagen som får juridiska och ekonomiska följder.